Institute for Scientific Information (ISI) یا "موسسه اطلاعات علمی" یک موسسهی خصوصی است که توسطEugene Garfield در سال 1960م تاسیس شده و در سال 1992 توسط Thomson Scientific & Healthcare توسعه یافت. این موسسه نشریاتی را که در تمام جهان منتشر میشوند بررسی و مقالات نشریاتی را که معتبر میداند به منظور امکان جستجو در مراکز علمی و تحقیقاتی، فهرست میکند. این امکان جستجو با دریافت هزینه در اختیار استفاده کنندگان گذاشته میشود.
نام این موسسه "در ایران" به خاطر ارزش گذاری بر اساس آن برای ارتقای اساتید و برای دانشجویان دکترا شهرتی بیش از حد یافته است.
نشریاتی که مقالاتشان در فهرست ISI ثبت میشوند ثابت نیستند و در بررسیهای سالانه حذف و اضافه میشوند. در حال حاضر حدود 16000 نشریه در این فهرست جای دارند که تعداد اندکی (حدود 40) نشریهی ایرانی جزو آنها هستند.
مجلات ISI مختلف از نظر اعتبار علمی، با یکدیگر بسیار متفاوتند. وجود مقالهای در فهرست ISI به خودی خود نشانگر ارزشمندی مقاله نیست. گفته میشود که برخی نشریات ISI با گرفتن وجه به انتشار مقاله میپردازند و یا در برخی، میتوان مقالهی یک مجلهی دیگر را با تغییر نام مقاله منتشر کرد همچنین گفته میشود که بسیاری از مقالات ISI کاربردی عملی در صنعت و علوم ندارند.
http://thomsonreuters.com/products_services/science/free/essays/
فهرست نشریات isi :
http://scientific.thomsonreuters.com/cgi-bin/jrnlst/jloptions.cgi?PC=H
http://scientific.thomsonreuters.com/isi /
فهرست نشریات ایرانی isi :
http://sid.ir/Fa/isi_iran.asp